قارچ گانودرما
قارچ گانودرما یا قارچ )ریشی (نام علمی: Ganoderma lucidum) قارچی یکساله از تیره تابانپوستان(Ganodermataceae) است که مصرف دارویی دارد.از قارچ گانودرما برای مصارف درمانی متعددی استفاده میشود. از این نوع قارچ برای تقویت دستگاه ایمنی بدن، درمان عفونتهای ویروسی مانندآنفلوآنزا و اختلالات ریوی مانند آسم و برونشیت استفاده میشود. علاوه بر این، این نوع قارچ در درمان بیماریهای قلبی و اختلالاتی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، بیماریهای کلیوی و کبدی هم توصیه میشود. در برخی منابع عنوان شده است که این قارچ در درمان ناراحتیهای ناشی از افزایش ارتفاع، بیخوابی، زخم معده، مسمومیت، تبخالهای دردناک و خستگی نیز کاربرد دارد. اخیراً در برخی منابع عنوان شده است که به دلیل خاصیت ضدویروسی این قارچ، میتوان از آن در درمان ایدز بهره برد
نام محلی این قارچ در چین، لینگ زی؛ در ژاپن، ریشی و در کره، یونگ زهی میباشد. چینیها معتقدند که این قارچ نماد زندگی شاد، شانس، سلامتی و طول عمر و حتی جاودانگی است. این قارچ در طب سنتی جهت درمان بی خوابی، تنگی نفس، تقویت حافظه، بیماریهای کلیه و کبد، ورم مفاصل، آسم مورد استفاده قرار میگیرد. گانودرما دارای مواد فعال بیولوژیک مانند انواع استرولها، پروتیینها، پلی ساکاریدها، تری ترپنوئیدها و ملانین میباشد که پلی ساکاریدها و تری ترپنوئیدهای آن به علت دارا بودن خاصیت ضد سرطانی از اهمیت قابل توجهی برخوردار هستند. اسپور این قارچ نیز علاوه بر اندام بارده و میسلیوم دارای ترکیبات فعال با خاصیت درمانی میباشد. طی چند دهه اخیر تحقیقات فراوانی بر روی اثرات درمانی و شناسایی ترکیبات شیمیایی این قارچ دارویی ارزشمند در جهان صورت گرفته است
قارچ گانودرما به عنوان قارچ (ریشی) Reishi شناخته شده ترین مواد غذایی در جهان است. مردم ثروتمند در دوران باستان این قهوه تعجب را با امید به دست آوردن جاودانگی و آرامش، مورد استفاده قرار دادند. در حال حاضر این گیاه شگفت انگیز “پادشاه گیاهان” نامیده می شود. اعتقاد بر این است که قارچ گانودرما برای سلامت و طول عمر مفید است.
این قارچ مدت طولانی در طب چینی برای درمان بیماری هایی مانند درد های بدن، سرطان و بیماری های کبدی مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین برای بیماری های روانپزشکی و عصبی نیز تجویز می شود. قارچ Reishi در شش رنگ مختلف در دسترس است، اما انواع قرمز آن بیشتر کشت و استفاده می شود.
قارچ Reishi برای پخت و پز استفاده نمی شود زیرا طعم بسیار تلخ دارد. شما ممکن نیست آن را در فروشگاه مواد غذایی و یا سوپرمارکت خود پیدا کنید. آنها فقط برای مقاصد پزشکی استفاده می شود
منابع:
https://ganoderma-coffee.persianblog.ir